Γράφει ο/η hairsalon
SHARE IT!

Οι πλεξούδες στην πιο αναβαθμισμένη τους μορφή!

Σεπτεμβρίου 2017

pleksoudes

 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μία έκρηξη στη δημιουργία πλεξούδων στα μαλλιά. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Άλλωστε οι πλεξούδες στα μαλλιά βρίσκονται στο προσκήνιο για αιώνες. Ιστορικά βλέπουμε πλεξούδες να προσδιορίζουν το στάτους ανθρώπων σε θρησκείες, σε ανώτερες κοινωνικές κάστες, ακόμη και σε συγκεκριμένες στρατιωτικές ομάδες.

πλεξουδες

Σήμερα το νόημα πίσω από μία πλεξούδα μπορεί να μην είναι τίποτε άλλο από μία απλή επιθυμία ενός καταναλωτή να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο. Για τους κομμωτές οι πλεξούδες είναι ένας τρόπος έκφρασης,συνδυάζοντας τις πιο απλές τεχνικές π.χ. γαλλική πλεξούδα, με πιο σύνθετες πολλές φορές δικής τους έμπνευσης.

messy braids
Για τους καταναλωτές αντίστοιχα οι πλεξούδες παραπέμπουν σε άνεση στην καθημερινότητά, απλότητα, νεότητα καθώς επαναφέρουν αναμνήσεις σε μεγαλύτερης ηλικίας καταναλωτές από τα χρόνια της νεότητάς τους. Ενώ για άλλους μπορεί να σημαίνει κομψότητα και μεγαλοπρέπεια αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση αυτού που τη φοράει.

braids

Καθώς όμως οι πλεξούδες μπορεί να είναι στυλιζαρισμένες ή ατημέλητες, ψαροκόκκαλο ή γερμανική, λεπτή ή χοντρή, πλεγμένη πάνω στο κεφάλι ή εκτός, χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες για να μπορέσει ο τεχνίτης κομμωτής να επιτύχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ενώ ο καταναλωτής στο σπίτι του συνήθως περιορίζεται στην πιο απλή μορφή της πλεξούδας.

braids updo

Αφού λοιπόν η μόδα επιτάσσει και φέτος πλεξούδες στην πιο αναβαθμισμένη μορφή τους, αυτή είναι η ευκαιρία και για τον κομμωτή να αναβαθμίσει τις δικές του ικανότητες προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες στους καταναλωτές του. 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.