Γράφει ο/η Stefanos Aggelidis
SHARE IT!

Χρώμα μαλλιών σε κουτί μύθοι και πραγματικότητα!!!

Φεβρουαρίου 2013

haircolor in a box

Η τελευταία φορά που μίλησα μαζί σας ήταν όταν αναφέρθηκα σε ένα βίντεο που μας άρεσε σχετικά με το χρώμα μαλλιών σε κουτί που πωλούνται στα σουπερ μάρκετ. Όσοι από εσάς θέλετε να το ξαναθυμηθείτε μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Εκεί ανέφερα πως σε επόμενο άρθρο μου θα σας ανέλυα κάποιους από τους λόγους για τους οποίους οι προσδοκίες σας από τέτοιους τύπους βαφών θα πρέπει να είναι περιορισμένες (αρκετά θα έλεγα μάλιστα).

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

1. Έχετε προσέξει πως ο κομμωτής σας δεν χρησιμοποιεί ένα χρώμα από τις ρίζες έως τις άκρες; Και αυτό γίνεται για ένα σωρό λόγους:

  • Το χρώμα των μαλλιών σας που βρίσκεται στις ρίζες συνήθως δεν ταιριάζει με το χρώμα των μαλλιών που βρίσκεται στις άκρες. Στην περιοχή της ρίζας τα μαλλιά είναι συνήθως πιο σκούρα ή έχουν λευκές τρίχες ή ακόμη και το χρώμα σε αυτήν την περιοχή να είναι πιο ψυχρό ενώ στις άκρες πιο ζεστό
  • Οι άκρες των μαλλιών σας έχουν ζήσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή των μαλλιών σας. Αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει πολύ περισσότερα από τις άλλες περιοχές και για αυτό πρέπει να τα συμπεριφερθούμε διαφορετικά. Συνήθως οι άκρες είναι πορώδες ή ξηρές και γι’αυτό κομμωτής σας χρησιμοποιεί ένα ανοιχτότερο χρώμα ή ακόμη και μια ημιμόνιμη βαφή για να δημιουργήσει μια ισορροπία από τη ρίζα έως την άκρη.
  • Η περιοχή της ρίζας που βρίσκετε κοντά στο κεφάλι εξαιτίας τις θερμότητας αλλά και της ποιότητας των μαλλιών σε αυτήν την περιοχή αποδίδει ένα πιο ζεστό και γρήγορο αποτέλεσμα σε σχέση με τις άκρες.
  • Και πολλοί άλλοι λόγοι.

2. Έχετε επίσης προσέξει πως το κουτί με τη βαφή μαλλιών που αγοράζετε από το σουπερ μάρκετ περιέχει ένα μπουκάλι από οξυζενέ; Διαφορετική δύναμη οξυζενέ θα δώσει διαφορετικό ξάνοιγμα… Κάποιος που έχει καστανά μαλλιά και κάποιος που έχει ξανθά μαλλιά δεν μπορεί να χρησιμοποιούν το ίδιο χρώμα μαλλιών και να περιμένουν το ίδιο αποτέλεσμα.

3. Οι κομμωτές είναι καλλιτέχνες και παράλληλα χημικοί, περνούν 2 χρόνια τουλάχιστον στη σχολή και ξοδεύουν αρκετά χρήματα ώστε να καταφέρουν να μάθουν πώς να βάφουν σωστά τα μαλλιά. Στην συνέχεια επενδύουν χρήματα και χρόνο σε ολόκληρη την καριέρα τους έτσι ώστε να καταφέρουν να τελειοποιήσουν την τέχνη του χρώματος και της βαφής μαλλιών.

Μια επαγγελματική βαφή μαλλιών σε κουτί ( όπως τις ονομάζουν) δεν αρκεί για να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, χρειάζεται και ο επαγγελματίας, πώς να το κάνουμε.

Βλέπετε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο κάποιοι θέλουν να δείχνουν πως είναι.

Μπορεί να είστε ικανοποιημένοι από το χρώμα μαλλιών σε κουτί που χρησιμοποιείτε, ποτέ όμως δεν θα είναι εξαιρετικό ,μοναδικό, προσωποποιημένο.

Πάντως εγώ θα σας ευχηθώ καλή επιτυχία όποια και αν είναι η επιλογή σας. 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.