Γράφει ο/η Ειρήνη Σταυρίδου
SHARE IT!

Όλη η αλήθεια για την ψαλίδα.

Οκτωβρίου 2017

Ψαλιδα

Η αλήθεια για την ψαλίδα είναι οι εξής… υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που οφείλεται η δημιουργία ψαλίδας αλλά μία πραγματική θεραπεία. Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά τόσο πιο πιθανή είναι η εμφάνιση της ψαλίδας. Επομένως η ερώτηση σε όλους αυτούς που αγαπούν τα μακριά μαλλιά δεν είναι εάν έχουν ψαλίδα αλλά πόσο ψαλίδα έχουν. Είναι υπεύθυνη και κάνει να φαίνονται τα μαλλιά θαμπά ξηρά φριζαρισμένα, υπάρχει όμως η δυνατότητα  να την αποτρέψουμε να δημιουργηθεί από την αρχή.

psalida

Πριν ψάξουμε για κάποια συνταγή ας εξετάσουμε το πως δημιουργείτε. Η ψαλίδα δημιουργείται στα μαλλιά για αρκετούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των θερμικών εργαλείων, των τεχνικών και των μηχανικών εργασιών. Η υπερβολική χρήση των εργαλείων που παράγουν θερμότητα σίδερα και σεσουάρ, ταλαιπωρούν τα μαλλιά κάνοντάς τα να σπάσουν και να δημιουργήσουν ψαλίδα.

ψαλιδα στα μαλλια

Η χρήση δυνατών χημικών εργασιών όπως το ξάνοιγμα των μαλλιών, ανταύγειες, φόρμα, περμανάντ και ισιωτική, αποτελούν ένα ακόμη παράγοντα για την δημιουργία της. Και τέλος η μηχανική ταλαιπωρία τους που περιλαμβάνει βούρτσισμα, κρεπάρισμα ακόμα και το απρόσεκτο ξεμπέρδεμα τους με κακής ποιότητας εργαλεία. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και την συχνότητα των εργασιών.

τριχα με ψαλιδα

Αν ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε τη συνταγή για τη θεραπεία της ψαλίδας αυτή είναι μία και μοναδική και περιλαμβάνει κούρεμα. Από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η ψαλίδα τότε καλό θα ήταν να κόψετε τουλάχιστον μισό εκατοστό πάνω από το σημείο που έχει εμφανιστεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν να διαχωρίζονται και θα αναγκαστείτε να κόψετε περισσότερο μήκος.

Ακόμη και στην περίπτωση που θέλετε να μακρύνουν τα μαλλιά σας σας συνιστούμε να τα κόβετε κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες.
Διαβάστε την επόμενη εβδομάδα τις απλές συμβουλές για την αποτροπή της δημιουργίας ψαλίδας. 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.